Erik van Koolwijk

Ik wilde bezig zijn met de techniek, ontwerpen; ik moest mijn creatieve ei kwijt. Met horten en stoten wist eindelijk het schot in de roos te vinden. Na een half jaar universiteit stapte ik over naar de HTS. Hier leerde ik Jasper kennen. Ik specialiseerde me in bouwtechniek en ik had veel plezier in de opleiding. Na vier jaar was het zover: ik was klaar om aan de slag te gaan. Toch bleef de wens om nog meer te leren aan me knagen. Ik had nog niet het gevoel dat ik klaar was, ik wilde meer. Via de TU Eindhoven kwam ik aanraking met architectuur. Ik kreeg er energie van en voelde me als een vis in het water. Al gauw stonden alle benodigde vakken voor een architectentitel op de lijst.

Met het diploma nog vers van de pers ging ik op zoek naar een baan waar ik vrijheid kreeg om mezelf te ontwikkelen, kwam ik terecht bij K3 architectuur. Op deze plek kreeg ik de mogelijkheid mezelf te ontwikkelen tot zelfstandig architect. Na vijf jaar kwam de vraag of Frans, Jasper en ik het bedrijf wilden overnemen: een kans die we niet konden laten liggen. Ik voel me iedere dag bevoorrecht dat ik me bezig mag houden met dat wat ik het liefste doe en dat ons ontwerp, samen met het team, wordt uitgewerkt tot een thuis voor de bewoners. Wíj zijn verantwoordelijk voor het succes van K3 en we doen elke dag ons uiterste best om alles eruit te halen. Dat is iets waar ik veel voldoening uit haal.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen met duurzame architectuur, herbestemming, wijkaanpak of renovatie? Neem contact op via +31(0)26 20 20 263 of info@k3architectuur.nl.