Nieuwbouw ‘De Weide’ in Meerkerk

De Weide in Meerkerk: een woonwijk van meer dan 150 woningen en appartementen, allemaal ontworpen door K3 architectuur. De uitbreiding van de wijk is de grootste in één keer van het dorp Meerkerk. K3 architectuur was verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig plan, het beeldkwaliteitsplan en het ontwerp van de woningen voor het plangebied.

Samenhangende afwisseling

De wijk kenmerkt zich door de samenhangende en streekeigen uitstraling. Voor de architectuur zijn afwisselende doch eenduidige materialen met een heldere detaillering gebruikt. Verschillende soorten woningen hebben hun plek in de wijk gevonden: het is een mix van vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, appartementen en rijwoningen. De wijk heeft een dorps karakter. Je vindt er veel groen rondom de bebouwing en het wonen richt zich op de openbare ruimte.

Aansluitend op de markt

De ontwikkeling van de wijk duurde zeven jaar. Vanwege de crisis moest er een aantal aanpassingen aan het plan worden doorgevoerd, de marktvraag veranderde immers behoorlijk. Door nauw samen te werken met de ontwikkelaar en aannemer Piet van Leeuwen, zijn we in staat geweest om de plannen op slimme wijzen aan te passen om, ook in roerige tijden, te kunnen voldoen aan de wensen van de markt.