Herbestemming – Jansbuitensingel – Arnhem

Negenenveertig appartementen, midden in de stad. Samen met Mutos City Apartments heeft K3 architectuur zich eraan gewaagd om een ontwerp te maken voor de herbestemming van een kantoorpand aan de Jansbuitensingel in Arnhem. 

Vanuit de entree aan de Jansbuitensingel wordt het trappenhuis ontsloten. Deze zal worden behouden en vanaf hier kan de galerij aan de achterzijde worden bereikt. De galerij wordt in zijn geheel nieuw tegen de achtergevel geplaatst om de woningen te ontsluiten. Op de  begane grond komt een commerciële plint.

Het kantoorpand was voorzien van hoekige geveldelen. K3 architectuur heeft ervoor gekozen deze te slopen, om ruimte te maken voor een woningbreed balkon en etagehoge kozijnen. De nieuwe balkonranden worden voorzien van brede stroken gevelgroen. De bestaande gevels zullen op kleur worden gebracht met een keimlaag. De huidige parkeerplaatsen aan de achterzijde blijven bestaan. 

Deze groenstroken resulteren niet alleen in een aantrekkelijke uitstraling van het gebouw, maar zorgen ook voor een mooie afscheiding tussen de individuele balkons. De huidige zesde bouwlaag zal worden vergroot middels een luifelvormig dakconstructie. Hieronder komen de grotere appartementen, met grote buitenruimtes.

Op de zevende verdieping creëren we een gezamenlijk dakterras, toegankelijk voor alle bewoners. Dit biedt de mogelijkheid om vanachter glazen windschermen te kunnen genieten van het prachtige uitzicht over de stad.

Het gehele pand zal worden voorzien van nieuwe kozijnen en voorzetwanden om het thermische comfort te vergroten. De verwarming en warmwatervraag zal worden verzorgd door luchtwarmtepompen. De ventilatie wordt gebalanceerd uitgevoerd met een warmtewisselaar. Op het dak van het pand worden circa 100 PV panelen geplaatst om de luchtwarmtepompen van energie te voorzien.