Kleinschalig appartementencomplex in Haalderen

K3 architectuur heeft voor Waardwonen een ontwerp gemaakt voor de nieuwbouw van een kleinschalig appartementencomplex met een tiental appartementen aan het Mariaplein te Haalderen.

De appartementen vervangen een groot en vervallen woonhuis. De appartementen zijn kleinschalig van opzet op de passen in de schaal en maat van het Mariaplein en het dorp. Het appartementencomplex krijgt de naam Mariahof.

Uitdagende opgave

De combinatie van een klein bouwkavel en de gezonde ambitie om toch tien appartement toe te voegen aan Haalderen maakt dit project tot een uitdagende opgave.

Zo hebben we het opgelost: rondom het uiterst efficiënt geplaatst trappenhuis ligt een tweetal bouwblokken. Deze sluiten met de bouwhoogte goed aan bij de omliggende bebouwing.  De appartementen lijken qua indeling op elkaar, maar zijn toch allemaal afwijkend in hun maatvoering.

Stramien met afwisselend baksteen en kozijnen

De gevels van het complex hebben een mooi gelijkmatig stramien van baksteen. Binnen dit stramien hebben we vlakken met daarin afwisselend baksteen of kozijnen opgenomen. De balkons hebben dichte afscheidingen om de privacy van bewoners te waarborgen.

Inmiddels is de aanvraag omgevingsvergunning voor de woningen gereed en heeft de commissie beeldkwaliteit het ontwerp van de woningen akkoord bevonden.