Opknapbeurt voor jaren 60-flats in Wageningen

In de zomer van 2019 schreef de Woonstichting een tender uit om de flats van De Nude, een woonwijk uit de jaren 60 in Wageningen, een opknapbeurt te geven. De wijk is weliswaar mooi opgezet en ligt in het groen, maar kon wel een opknapbeurt gebruiken.

K3 Architectuur stuurde samen met ingenieursbureau Atriensis en VBTM Advocaten het winnende ontwerp in.

Moderne uitstraling, eigen identiteit, energielabel A

De eisen voor de opknapbeurt van de flats waren helder: een modernere uitstraling, een eigen identiteit (zonder verlies van samenhang met andere gebouwen in de wijk) en voor alle appartementen energielabel A.

Belangrijk was de bewonerswens om meer groen in hun omgeving te krijgen. Daarnaast wilden zij graag nieuwe balustrades en grotere balkons.

Natuur als thema

De wens voor meer natuur hebben we vertaald naar het hoofdthema Natuur voor de hele wijk. Vijf deelgebieden binnen De Nude krijgen elk een eigen uitwerking binnen dit thema. De nieuwe identiteit komt terug bij de entree, de balkons en bij de balustrades.

Wat verduurzaming betreft krijgen de woningen extra isolatie, zonwering, kunststof kozijnen en een aangepaste verwarmingsinstallatie. Dat levert een energielabel A op en een lagere energierekening.

Meer over ons ontwerp voor de De Nude in Wageningen lees je in dit blogartikel.